In de schijnwerpers

  • Piet Geerligs, Beheer en onderhoud Stadsbeheer
  • Adriana Kessens met Scrum team 'Werk beter op 1,5 meter'
  • Jara Hof, Team Communicatie

Piet Geerligs

Beheer en onderhoud Stadsbeheer Riolering & Wegen

Adriana Kessens

Scrum Team Werk beter op 1,5 meter

De kerstperiode is voor mij altijd een moment in het jaar van verstilling en bezinnen. Terugkijken op het jaar dat bijna geweest is en vooral samen zijn met mijn gezin. Dit jaar vergeet ik niet snel. In februari werden op het werk de eerste voorzichtige draaiboeken opgesteld voor een vreemd virus dat toen nog op afstand aan het rondwaren was. En wat hebben we daarna enorm snel met elkaar geschakeld, om het werk door te kunnen laten gaan! Ineens zaten we allemaal thuis. Die eerste weken waren hectisch en heftig, zowel op het werk maar ook privé. Onzekerheid, angst en zoveel vragen. De meeste impact privé was voor mij de weerslag die corona op mijn kinderen – 14, 16 en 19 – heeft. De uitzichtloosheid, het missen van vrienden en hun sociale leven. Wie mij kent, kent mijn motto “’t is zoals ’t is”. En zo hebben we het thuis ook aangepakt. Kijken naar wat wél kan. Dus vierden wij een “raamverjaardag” en “blokjesverjaardag”. En toen de sportverenigingen dicht moesten, nam ik mijn dochter mee hardlopen en finishte zij trots mét medaille een virtual run. Als niet-kampeerder kocht ik een tent. De tuin werd camping, compleet met tafeltennistafel en ontbijt aan de picknicktafel. Zo kon er tóch veilig gelogeerd worden en gaf het enorm veel plezier.

Accepteren, snel aanpassen en kijken naar wat wél kan. Zo ben ik samen met mijn gezin 2020 doorgekomen en zo was ook de aanpak voor het werk. Met een fantastisch scrum team is het 1,5-meterkantoor voorbereid en uitgewerkt.

We hadden niet eerder met scrum en Trello gewerkt en niet iedereen kende elkaar bij de start. En dan ook nog eens 100% digitaal. Maar binnen no time stond daar een geweldig team en waren de werklocaties voor onze collega’s aangepast en ingericht. Daar ben ik reuze trots op. En ook op hoe we ons nog steeds aanpassen aan de onzekere situatie. Kijken naar wat wél kan, samen en in verbinding, is voor mij hoe 2020 was. Dat hoop ik ook in het nieuwe jaar weer te ervaren en dat dan heel graag weer in levende lijve.

Jara Hof

Team Communicatie