Donderdag 23 juni 2022

Fietsival: dag van de organisatie

Programma

Laat je verrassen door het werk van collega's en het moois dat Hoorn te bieden heeft. Ervaar waar we als organisatie naartoe werken. Stap op de fiets en doe mee!

  • 10.00 uur inloop bij de raadzaal en foyer
  • 10.30 uur welkom en startsein bij het stadhuis
  • 11.00 uur op de fiets door Hoorn
  • 12.00 uur lunch bij rayonpost 1 op het Pelmolenpad
  • 13.00 uur weer op de fiets verder
  • 16:00 uur feestelijke afsluiting bij de Nadorst met BBQ en muziek
  • 20:00 uur einde

Poort van Hoorn

De grootste ontwikkeling in de gemeente Hoorn sinds decennia. Wat zijn de plannen? Hoe komt het eruit te zien? En welke collega's werken hieraan?

Locatie: Transferium, vlakbij de Stoomtram.

Clean 2 Anywhere

Van afval een schip maken? Tuurlijk kan dat! Als iemand in kansen kan denken dan is dat Edwin ter Velde van C2A. Laat je door hem rondleiden bij de indrukwekkende werf.

Tijdstip rondleiding: 14.00 uur en 15.00 uur.

Locatie: Schelphoek, achter op de landtong voorbij Oranje Buiten.

Stadsstrand

Hoorn krijgt het grootste stadsstrand van Nederland. Het is een mega-operatie waar we samen met de Alliantie Markermeerdijken aan werken. Het projectteam geeft je een kijk vanaf de dijk.

Locatie: Galgenbocht.

Bovenaanzicht van het stadsstrand in september 2020.

Marjolijn Dölle over Open Hiring

Directeur van WerkSaam en ambassadeur van 'Open Hiring' Marjolijn Dölle geeft een boeiende lezing over een andere manier van mensen aannemen. Een cv of sollicitatiebrief is volgens dit principe helemaal niet nodig. De rode loper gaat uit voor iedereen die bij je wil komen werken. Ze vertelt hierover bij Clean2Anywhere.

Tijdstip lezing: 13.30 uur en 14.30 uur.

Locatie: Schelphoek, achter op de landtong voorbij Oranje Buiten.

Pitstop op het Pelmolenpad

De collega's van rayonpost 1 stellen hun locatie beschikbaar voor een korte pitstop. Hier kun je tussen de middag even opladen met een lunch.

Locatie: Pelmolenpad 37

Naar de top op het Kerkplein

Benieuwd hoe Hoorn er vanuit de lucht uitziet? Beklim dan de toren van de Grote Kerk. Blijf je liever met beide benen op of zelfs onder de grond? Bekijk dan het historische riool in 't Glop, vlak naast het Kerkplein. Collega's van Archeologie Westfriesland geven je in geur en kleur uitleg.

Tip: tussen 13.30 en 14.15 uur bespeelt stadsbeiaardier Frits Reynaert het carillon en geeft hij een korte rondleiding. Zelfs zijn muziekkeuze is helemaal in stijl deze dag!

Locaties: Glop en Kerkplein

Feestelijke afsluiting bij de Nadorst

Vanaf 16.00 uur staan de drankjes koud en ben je welkom bij de Nadorst. Fietsen maakt hongerig, dus de barbecue gaat aan! Wie nog energie over heeft kan met zijn voetjes van de vloer.

Locatie: Westerblokker 171

Tromgeroffel..... bij het Missiehuis

Hoorn krijgt een Brownies & downieS bij het Missiehuis. En jij mag voorproeven! Dat is nog niet alles, want we dagen je uit om buiten je comfortzone te gaan. Durf jij te jammen?

Locatie: Blauwe Berg 5, tegenover het Westfries Archief.

Hoe het werkt?

Vraag je je af hoe het deze dag precies gaat? De belangrijkste info kunnen we met je delen, maar er blijven een paar verrassingen voor je over. We stappen 's morgens bij het stadhuis op de fiets. Het is de bedoeling dat iedereen zelf een fiets regelt. Lukt dit niet? Doe dan een oproepje op Hoi! om er een te lenen. Je vertrekt samen met collega's met wie jij wilt fietsen. Het is handig om groepjes van 2 tot max. 8 personen te hebben. De eerste locatie krijg je aangewezen. Daarna kun je zelf kiezen waar je heen fietst. Tussen 12.00 en 13.00 uur staat de lunch voor je klaar. 's Morgens hoor je hoe laat jij voor de lunch wordt verwacht. Er zijn een paar onderdelen die vaste tijden hebben. Houd dat in de gaten.

Het is het idee dat je alle locaties langsgaat. Je hoort er niet alleen inspirerende verhalen van je collega's, maar je gaat ook zelf aan de slag. Op verschillende plekken krijg je als groepje opdrachten. Deze staan symbool voor de verschillende onderdelen waar we met de organisatieontwikkeling Hoorn2025 aan werken. Het wordt een dag waarop plezier, elkaar ontmoeten en inspiratie centraal staan. Iedereen krijgt bij de start op het stadhuis een programma met plattegrond mee. Doe je later mee? Neem dan het programma mee en stap op de fiets.